Élet a fehér tortaszeletben

"Mocskos idők, kezdjük újra?"

Jó ideje már, hogy nem írok politikáról, pedig 2001 óta ez a téma mindig hangsúlyos volt a blogjaimon. Nem írok, mert nincs nagyon mit írni. A Fidesz mocskos és undorító, az ellenzék meg egy kupac balfasz gyülekezete. Itt szinte abba is hagyhatnám, de nem kell hozzá nagy jóstehetség, hogy nem fogom.

Én őszintén megmondom: fogalmam nincs, hogy ha holnap lenne a választás (vasárnap szokott lenni) kire szavaznék. És ahogy elnézem a Századvég napokban publikált felmérését nem vagyok egyedül.

Pártpreferencia a teljes népesség körében 2013 augusztus

Pártpreferencia a teljes népesség körében 2013 augusztus

A legnagyobb baj persze az, hogy a Fidesz aknamunkája a elvek mentén politizálást kinyírta. Eddig, az olyanok, mint én, akik nem voltak hajlandóak azért szavazni járni, hogy egy kisebb rossz támogatásával büntessenek ezt megtehették. Otthon maradtunk, a Kétfarkú Kutyára szavaztunk, ezek a módszerek voltak jelezni, hogy

mind szarok vagytok.

De most?

Ha nem együnk el szavazni, akkor Orbán marad hatalmon. Ha Orbán marad, akkor attól félek kiesünk az Európai Unióból, amellett, hogy ezt jómagam is végzetes hibának gondolnám, azt hiszem valahol belül tartozom ezzel annak a nagyapámnak is, aki sajnos már nem érhette meg, hogy ez az ország tagja lehet ennek a szövetségnek.

Másrészről meg akkor kire szavazzak? Ott lesz az MSZP-Együtt 2014 közös indulás, a két lista. Ésszel tudom, hogy oda kell majd tennem az ikszet egy szoci neve mellé, a másikat meg az Együtt 2014 logójához, de nemigazán fűlik ehhez a fogam. Büszke vagyok rá, hogy sosem szavaztam a szocikra. Sosem. És pont most kezdjem el?

Utálom én a Fideszt, de higgyétek el a szocikat ugyanúgy utálom. Pluszban egyáltalán nem látom azt bennük, hogy ne ülnének bele az Orbán által kényelmesen kiseggelt jóba. Kicsit mocorognak rajta és rájönnek, az a fenéknyom igazodni tud az ő valagukhoz is. Mert amit Orbán most művel, az mindenkinek ismerős, Kádár-kori mechanizmusok léptek újra életbe, a szocik ezt egyszer már megcsinálták. Ezt ők találták ki. (Csak Orbán keltette újra életre.)

Nem, én még nem vagyok meggyőzve.

És szerintem az a nagy fehér torta szelet hasonlókon töpreng mostanában, mint én.

Elvek mentén politizálás Magyarországon? Ezt most tényleg komolyan gondolod, vagy ez csak valami "töprengő" :)entellektüel görbe tükör akar lenni? Tényleg, őszintén kíváncsi vagyok, szerinted melyik párt politizált (és főleg kormányzott) bármiféle elvek mentén a rendszerváltás óta ebben az országban? A tévedés jogát fenntartva, valamiért (pl ezért a posztodért) nekem van egy olyan sanda gyanúm, hogy te szadesz szavazó lehettél, amíg léteztek. Ha ez igaz, akkor barátom te bizony következetesen a szocikra (is) szavaztál, ez ugye neked is világos? Az unióból való kilépéssel, kieséssel (?) kapcsolatban leírtak már bocs, de az értelmezhetetlen sületlenség kategóriába tartoznak. Töknyilvánvaló, hogy az ún. „unióellenes” megnyilvánulások a fidesz (vagy bárki más) részéről szimpla imidzsteremtő és megőrző kampányszöveg , ami a magyar választóknak (fideszeseknek és nemfideszeseknek) szól, pl hogy „megvédjük a reszicsökkentést, elűzzük az IMF-et, nem leszünk gyarmat” stb. Lehet, hogy te megetted ezeket a lőzungokat, de hidd el, ezzel 8 általános fölött nem sokan vannak így. Az unióból történő kilépés ugyanis nem alternatíva és ezt a mindenkor kormányzóknál jobban senki sem tudja. Az elmúlt (és elkövetkező) 7 évben az uniótól kapott 8200 milliárd forint nélkül Magyarországon egyetlen kilométer autóút, vasút, egyetlen iskola, kórház, játszó és köztér nem épült volna fel, vagy lett volna felújítva, nem épült volna egyetlen híd, víztározó, vagy szennyvíztisztító, nem lenne felújítva pl a Margit-híd és nem lenne 4-es metró sem. Ezek ugyanis – ahogy az ebben az időszakban megvalósított fejlesztések kb 99%-a - kivétel nélkül uniós forrásból lettek finanszírozva. És ez csak egy olyan – egyébként köztudott és nyilvánvaló - tény, számos másik mellett, ami miatt világos, hogy jelenleg az unión kívül szó szerint nincs élet. Ha szerinted a fidesz az unióból történő kilépést tervezi, az éppen olyan képtelenség , mintha azt mondanád, hogy a fidesz jövőre hadat üzen az USA-nak és Oroszországnak a magas üzemanyagárak miatt... Ehhez nem kell fideszesnek, vagy a téma szakértőjének lenni, csak kb olvasni a mainstream sajtót, vagy esténként megnézni akármelyik híradót. A nagy fehér tortaszelettel kapcsolatban pedig szerintem sajnos túl optimista vagy. Abban valószínűleg túlnyomorészt nem hozzád hasonló töprengő, moralizáló, (szabad)elv(h)ű, liberálbolsik, vagy esetleg hezitáló konzervatívok, hanem sokkal inkább írni-olvasni is alig, vagy nem tudó lakótelepi prolitömegek vannak, akiknek fogalmuk sincs az olyan bonyolult kérdésekről, hogy pl jelenleg melyik párt kormányozza az országot, vagy mondjuk, hogy ki, vagy mi is az a köztársasági elnök és akiknek a szavazata – ami egyébként pont annyit ér, mint a tiéd – kb egy rizseslecsó konzervvel és/vagy egy üveg langyos kőbányaival megvehető. Na szerintem ennyit érnek itt az (szabad)”elvek”…

2013-09-08 18:51:29