Matolcsy György - bukott pénzügyminiszter

A forradalom után?

A forradalom sem más, mint minden ezen a földön, vagy sikerül, vagy nem. Nálunk, magyaroknál a forradalom nemzeti intézmény, szeretjük szabadságharccal ötvözni, nemzeti sajátság. Úgy tűnik innovatívak is lettünk a témában, legalábbis szóban, mert az elmúlt másfél évben itten forradalom volt ugye, egy vívmánya az lett, eddig a reformot és megszorítást sikerült szitokszóvá tenni, most ugyanezt játsszuk el az unortodoxszal, na meg magával a forradalommal is.

A forradalom lelkes dolog, de rendkívüli helyzeteket hoz és az emberek nem szeretik a rendkívüli helyzeteket. Hosszan semmiképpen. Ha aztán a forradalomról kiderül, hogy nem is volt az, vagy elbukik, akkor a forradalom vezetői el szokták hagyni az országot. Történelmileg a keleti irány a divatos, “törökbe” járnak a bukott forradalmárok. Onnét még lehet levelezni, ámerikába hajózni és úgy áltuljában kintről vegzálni az itthon szarban hagyott népet.

Jó szokás ez, ajánlanám a jelenlegi forradalmáraink figyelmébe is.

Tegnap délután újféle menüt és ikonkezelési eljárásokat igyekeztem elsajátítani, így némileg megkésve értesültem arról, hogy a Nemzet Kormánya (a nagybetű nem véletlen) újból segget csinált a szájából, mégis leültek tárgyalni a “hárombetűs szervezettel”, az IMF-fel.

Nagyon meglepődtem mikor ezt olvastam, egy Facebookos ismerős írta, gyorsan rápillantottam az RSS olvasóra és valóban. Persze ment a kommunikációs visszavonulás, hogy ez nem új hitel, hanem valami másféle megállapodás. Mindegy, úgy tűnt, hogy ez a három betű már elég volt a ritka szar helyzetben levő forintnak, hogy kicsit erőre kapjon, érezhető volt az eufória. Nem is lehet ennél jobb elégedettség mérő, a kormány kilépett az unortodoxiából és a nép fellélegzett.

Sajnos estére kiderült, hogy nincs miért, szakadjék csak benn az a sóhaj. A kormány csak úgy mondta, hogy tárgyalt az IMF-fel, a szervezet jelezte, hogy ővelük aztán senkise, nem is értik.

5 éve Orbán Viktorék a hazugság ellen lépnek fel. Lassan 2 éve, hogy Orbán Viktor az IMF ellen hadakozik (igaz csak úgy egymaga, mert az IMF értetlenül szemléli a hadonászó kisembert). Erre most mit csinál? Behazudja védőpajzsnak az ellenséget.

Orbán Viktor bukott ember.

Nem, nem most fog megbukni. Lehet, hogy korábban, mint a következő választás, de ez se biztos. Orbán Viktor harcai véget értek, a forradalom zászlaja a sárban, leengedheti a kardot, megfáradt mozdulattal törölheti az izzadtságot a domború homlokról.

De ugyanúgy, ahogy ő se, még én se és te se tudod mi jön most. A forradalom után. Terror vagy pangás, esetleg új hajnal virrad?

Címkék: ,

— 2001 óta írom ezt a blogot. Alkalmazott grafikusként, programozóként dolgozom és munkaidőn kívül a kislányommal és a feleségemmel töltöm az időmet. Megtaláltok a Twitteren (@oriandras) és a Facebookon is.

Szómágiával ért véget a szabadságharc... Tanár úr, én ezt már nem értem! Tessék mondani, most akkor az IMF bácsi mégsem olyan rossz bácsi? Nem könnyű most trollnak, pártdroidnak vagy pártfanatikusnak lenni. Eddig azt hallották, és azt is kellett mantrázniuk, hogy soha többé IMF, mi az IMF ......

2011-11-18 11:47:27