MSZP logó

Hidd el, hogy jobban jársz velem!

A szocialisták nagyon óvatosak, láthatták nem egyszer, hogy a párt szakadás a magyar politikai térben egyenlő a halálos ítélettel. Mindig megoldották ezt a problémát a platformok viszonylagos önállóságával. Gyurcsány tegnapi – belülről meg nem erősített – zsarolása a pénzekkel pont azt az opciót vetette fel, hogy ha az ő platformaj eltűnik, akkor a töbinek nem lesz pénze az érdemi politizáláshoz.

Szavazz rám!
Válassz tisztességesen!
Válassz meg,
Különben végeznek velem.
Válassz meg!
Hidd el, hogy jobban jársz velem!
Szavazz rám,
Bizalmadat úgy élvezem!
Európa Kiadó – Szavazz rám

Nagy jó történne ezzel az országgal, ha az MSZP végre elfoglalná azt a helyét, amire való: posztkomcsi nyuggerek homokozója lenne.

Nagy jó lenne, mert az országnak szüksége lenne egy jó szocdem pártra. Hagyományai lennének, történelmiek, a századforduló óta főnixként fel-feltűnt a Magyar Szociáldemokrata Párt. No, mondjuk én nem lennék a tagja, mert nem érzem szocdemnek magamat, de lenne dolguk elég.

Gyurcsány a sajtó előtt.

a kép az index-től van!

Gyurcsány egy nagyon szimpatikus elgondolásokkal rendelkező valaki, nekem sose volt bajom a politikájával, annál inkább a megvalósítással. Azt hiszem, hogy ő komolyan gondolta, hogy rendbe kéne tenni mindazt, ami ezt az országot hátráltatja. Volt hozzá elszánása, de sajnos ez csak benne és pár haverjában volt benne, az MSZP, a saját pártja nem állt ki ebben mellette. Ez előre látható volt, az MSZP egyáltalán nem nyugatos, modern szociálisan érzékeny párt. Egyes tagjai lehet, hogy azok, de a bázisa, a tagságának nagy része kifejezetten szűklátókörű, olykor euroszkeptikus és nagyon sokszor súlyosan intoleráns egyének gyűjtőhelye. Semmivel nem jobbak, mint az elvakult Fidesz fanatikusok.

A fentieket tapasztalatból írom, a környezetemben mindkettőből láthatok eleget.

Amit a Gyurcsány szeretett volna, ahhoz nem jó partnert keresett magának. Neki nem az MSZP-vel kellett volna kezdenie, hanem az akkor még működő SZDSZ-szel, netán gründolni magának egy olyat, mint ami az LMP lett.

Tegnap az MSZP kapott egy ultimátumot Gyurcsánytól, bár nagyon igyekeznek tagadni, elővéve a legrosszabb kádár-kori reflexüket:  beperelünk, ha erről beszélsz.

Arra a kérdésünkre, miszerint többen is fenyegetésként értékelték, ahogy Gyurcsány a Táncsics Alapítványben betöltött pozíciójáról beszélt, Mesterházy kétszer is azt válaszolta, nem érti felvetésünket. Majd közölte, mindenkit beperelnek, aki ezt az információt közli.

forrás: index.hu

A választási lehetősége az MSZP-nek már megint csak annyinak tűnik, amit Gyurcsány kínál nekik: vagy megyek a progresszív tagokkal, no meg a pénzzel a sameszok által gründolt Demokrata Pártba, vagy megint én leszek itt a Jani. Ahogy azt már a bevezetőben írtam, annál a maszop sokkal öregebb róka, hogy csak úgy hagyja Gyurcsányt ugrálni, meg pártot szakítani. Valamivel tegnap is megfogták, ahogy megfogták már évekkel ezelőtt is. Épp ezért sokkal jobb lenne mindenkinek, azt gondolom, ha hagynák menni.

Gyurcsány és az MSZP nem jönnek ki. Pontosabban Gyurcsány hiába húz, a párt egy helyben ül évek óta. Talán Horn óta. Persze nagyon jó lenne Gyurcsánynak a brand, de ő maga is elég erre, azt gondolom.

Természetesen nem lenne fáklyás menet. Valamivel kevesebb, mint 3 évük van, már ha a Fidesz nem kever valamit a választási törvénnyel is. Az LMP ennyi idő alatt szarból várat épített, sőt rövidebb idő alatt tette ugyanezt. Három – kvázi – hasonló szerveződés persze nem férne meg a baloldali palettán, LMP, MSZP és DP. De talán a Thürmerék meg az MSZP bezsákolnának 5%-ot közösen, Az LMP és a DP meg ráerősíthetne. Ez akár koalícióra is jó lenne.

Persze ehhez kell egy együttműködő LMP (lehet ilyen?), egy progresszív politikát folytató DP meg annyi vörös nosztalgiával áthatott nyugdíjas, hogy a maszopnak is jó legyen.

Csak azt tudnám én kire fogok szavazni?

[...] Érdeklődve figyeltem Gyurcsány kísérletét is az MSZP szétszakítására. Állati fura, hogy azóta gyakorlatilag nincs semmi ebben a témában. Két napig volt csámcsogni való, majd ennyi. Sokkal jobban leköt viszont a bajnai féle Haza és Haladás alapítvány. szerintem az elmúlt 20 évben, na jó, mostmár 21-ben egy jó miniszterelnökünk volt, Bajnai Gordon. Ha ez a fószer valamit csinál, akkor arra érdemes lesz odafigyelni. [...]

2011-06-10 09:14:13

[...] Érdeklődve figyeltem Gyurcsány kísérletét is az MSZP szétszakítására. Állati fura, hogy azóta gyakorlatilag nincs semmi ebben a témában. Két napig volt csámcsogni való, majd ennyi. Sokkal jobban leköt viszont a bajnai féle Haza és Haladás alapítvány. szerintem az elmúlt 20 évben, na jó, mostmár 21-ben egy jó miniszterelnökünk volt, Bajnai Gordon. Ha ez a fószer valamit csinál, akkor arra érdemes lesz odafigyelni. [...]

2013-06-16 07:13:57