Más párt ugyanaz a szar

Ez az ország nagy szarban van. Igaz, ez nem újdonság, jó ideje ülünk benne, kezdetben még csak derékig ért, aztán addig ügyeskedtünk, hogy ellep lassan teljesen. A szar abból áll, hogy a közintézményeink, azok a dolgok amik azért vannak, hogy az állam kiszolgálja a népet nem működnek jól. Demokráciában, köztársaságban az állam, a kormány a […]

Ez az ország nagy szarban van.

Igaz, ez nem újdonság, jó ideje ülünk benne, kezdetben még csak derékig ért, aztán addig ügyeskedtünk, hogy ellep lassan teljesen.

A szar abból áll, hogy a közintézményeink, azok a dolgok amik azért vannak, hogy az állam kiszolgálja a népet nem működnek jól. Demokráciában, köztársaságban az állam, a kormány a nép kiszolgálója, felhatalmazott irányítója. Egy gondnok. Nem ő a király, hanem a nép.

Nos ezzel szemben már a második kormányunk van – minimum – akik a legégetőbb, a mindenki által bőrön tapasztalható pénzügyekben ordas nagyot hazudik.

Az első a költségvetési számok eltusolásában Gyurcsány első kormánya volt, akik nem mondtak semmit, míg le nem fut a választás. Mindenki tudta, hogy miért nem mondanak semmit, de talán épp ezért bizalmat szavaztak nekik. Rakjátok rendbe a pöcegödröt, ezt mondta akkor a nép.

Sajnos az a kormány egyszerűen impotens volt. Beszélni jól és értelmesen tudott, látta a probléma lényegét, de tenni nem tudott érdemben semmit.

Aztán megbuktak, volt egy átmeneti kormány, szerintem a Magyar Köztársaság legjobb kormánya, de ez most mellékes, az emberek azt mondták, hogy nagyon erős felhatalmazást adunk a másikaknak, az Orbánéknak, tökös fiúk, csináljanak ők rendet.

Én is így gondoltam, jöjjenek csak, ha ez kell, legyen ez. Szavaznom, hálisten nem kellett rájuk, nagy gondban is voltam, de érdeklődve és bizonyos fokú reménykedéssel vártam mit csinálnak.

A reményem akkor szált el, amikor egy reggel a fürdőből kifelé jövet a TV előtt elhaladtomban egy debilképű paprikajancsit láttam, aki épp egy riporterrel bájolgott. Kérdem Zsófitól, hogy hát ez meg ki?

– A gazdasági miniszter. – jött az alapjaimba megrengető válasz

Hát könyörgöm, senki nem nézte még meg azt a fejformát? És ez a jóember ott tart most ahol Gyurcsányék akkor, közben mi meg egyre szarabbul élünk. Hazudott a hiányról. Egy hete azt mondta, hogy nem úgy van, és most azt mondja, hogy ja mégis.

A paraszt!

Szeretnék látni végre egy olyan társaságot, akik nem magukért hanem az őket felhatalmazókért dolgoznak. Láttunk olyat, aki újabb 4 évért dolgozott, látunk olyat, aki történelem könyvbe akar kerülni. Egyik se jó.