Piros-fehér-fekete

Az együttélés szabályai: a szennyes leválogatása

A hétvégén nálunk voltak húsvétolni a barátaink, a társalgás egy idő után (nagy részük szingli) a párkapcsolatokra, az együttélés problémáira és arra terelődött, hogy a másik nem igazából hülye, mert nem akarja őket. Én magamban vigyorogva szoktam hallgatni ezeket a párbeszédeket, mert a legtöbb elmélet igazából elkerüli a valódi problémákat, hogy tervezetten nem tudsz jó párkapcsolatot építeni, az együtt töltött idő csiszolja össze a két embert, ha sikerül működni fog a közös életük, ha nem sikerül, akkor elválnak útjaik.

Nos erről az összecsiszolódásról és az együttélés humoros(?) oldaláról gondoltam, hogy megosztok egy sztorit, ami ma reggel esett meg velem.

Amióta összeköltöztünk, úgy hét éve, probléma van a szennyes kezelésével. Amikor én mostam, akkor azt megtettem, hogy különválasztottam a színest, meg a fekete-fehéret, de én színtanilag működtem, a CC/00/FF tartományon kívül eső dolgokat én színesbe tettem.

Mint kiderült ez nem jó. A színtannak új értelmezésével kerültem kapcsolatba, amiben semmi logikát nem tudtam felfedezni, pedig esküszöm: próbáltam. Sokszor kaptam magam azon, hogy elmélyülten latolgatom egy-egy ruhadarabomról, hogy a két lyukú szennyes tartó melyik nyílása felé vessem. Általában nem találtam el, csak a nagy számok törvénye alapján néha. Az eredmény az volt, hogy a mosógépbe bepakolás előtt Zsófi mindig elmondta, hogy egy ilyen egyszerű dolgot, pedig ő ezerszer elmagyarázta sem tudok megjegyezni. Egyszer felhorkantam, és megállapodtunk, hogy ragaszt a lyukak mellé egy cetlit, mit hová dobjak. A dolog valamivel jobb lett, de a több színű ruhák kifognak rajtam, a kaput a ma reggeli eset tette be, amit a csatolt képen is láthattok.

A felcímkézett szennyes tartó

A felcímkézett szennyes tartó

Nem tudom, hogy feltűnik-e az ellentmondás a képen. Segítek: ez a jó választás mosásilag. A jobb nyílás alá a következő kód van vésve: fekete, sötét színek, piros / fehér, a bal oldali alá, egy egyszerűnek vélhető: színes (logikusan az a színes, ami nem piros, fekete, fehér, vagy sötét szín), no én reggel kezemben a piros-fehér-sötétkék csíkos ruhámmal megálltam a szennyes tartó felett, mert éreztem a büdöset. Az eligazítás szerint ő lett volna a tökéletes, a bezzeg pólóing a jobb lyukban, de ez túl szépnek tűnt, ahhoz, hogy igaz legyen: gondoltam jobb ezt tisztázni.

És láss csodát: tényleg! A Piros-sötétkék-fehér ing nem a logikus jobb oldali lyukba megy, hanem a balba, a színesek közé.

Na, kedves szingli barátaim, az ilyeneket sose fogjátok előre kisakkozni.

Címkék:

— 2001 óta írom ezt a blogot. Alkalmazott grafikusként, programozóként dolgozom és munkaidőn kívül a kislányommal és a feleségemmel töltöm az időmet. Megtaláltok a Twitteren (@oriandras) és a Facebookon is.