Google+ puska

Összeszedtem pár olyan dolgot, amik egyszerűvé teszik a Google+ használatát. egy részüket talán ismered, de biztos találsz olyat, ami újdonság!

Szövegformázás egyszerűen

  • *Szöveg* = Félkövér szöveg
  • _Szöveg_ = Dőlt szöveg
  • -Szöveg- = Áthúzott szöveg

Megosztás egyszerűen

Ha képet vagy videót szeretnél megosztani, akkor csak kattints rá az egérrel és húzd rá a megosztás dobozra. Nem kell tallózni, keresgélni a meghajtókon.
Ha szeretnél megemlíteni egy embert a bejegyzésedben, akkor használj egy + vagy @ jelet és kezd el írni a nevét.
Jelöld be akiről, vagy akinek írsz a Google Plusban

Jelöld be akiről, vagy akinek írsz a Google Plusban

Tudsz személyes levelet is küldeni egy nagyon szimpla módszerrel. Írj egy üzenetet, majd a megosztási beállításoknál törölj ki mindent és írjad be az ő nevét. Amikor elküldted az üzenetet ne felejtsed el kikapcsolni az újra megosztási opciót! (Disable reshare angolul.)

Privát üzenet küldése Google Plusban

Privát üzenet küldése Google Plusban

A dátumra kattintva a bejegyzés egyedi oldalára jutsz. A böngésződ címsorából ilyenkor kimásolhatod a pontos webcímét, amit használhatsz hivatkozásokhoz (permalink).

Megosztási opciók színek szerint!

A Google Plusban egyértelmű, hogy kikkel osztod meg a bejegyzéseidet, fotóidat. Ha a megosztásnál a bejelölt személy vagy kör kék gombon jelenik meg, akkor ismerősöd, ha zöldben, akkor olyanok is látják, akik nem ismerőseid.

Pofonegyszerű, igaz?

A lenti képen egyértelműen látszik is ez, a Köreid gomb kék, hisz ezeket az embereket te vetted fel, ismerőseid, de a Tágabb körök opció már zöld, hiszen az általad felvett emberek ismerősei is látni fogják.

Tudod, hogy kinek küldöd.

Tudod, hogy kinek küldöd.

Gyorsbillentyűk

Igen, vannak ilyenek is!

  • Gyorsgörgetés lefelé – Space
  • Gyorsgörgetés felfelé – Shift+Space
  • Egy bejegyzés legörgetése – J
  • Egy bejegyzés felgörgetése – K

+1 gombok

A +1 gomb úgy működik, mint a Like gom a facebookon. Ha rákattintasz hozzáad egyet, ha újra rákattintasz levon egyet.
A Google Pluson belüli plusz egyek nem jelennek meg a +1 oldaladon, de a neten nyomott +1 igen!

Címkék:

— 2001 óta írom ezt a blogot. Alkalmazott grafikusként, programozóként dolgozom és munkaidőn kívül a kislányommal és a feleségemmel töltöm az időmet. Megtaláltok a Twitteren (@oriandras) és a Facebookon is.

Jó napot! Kezdő blogszerkesztőként írok. Nem tanultam soha hasonlókat, de érdekelne, hogyan tudnám elsajátítani legalább az alapjait a CSS-nek és HTML-nek, csupán annyit, ami elég egy blog formázáshoz (főként szövegformázás, képek stb.). Előre is köszönöm a segítséget!

2015-06-10 20:29:30