Sárga veszedelem!

Olyan megejtően valószínűtlen dolgok tudnak az emberrel történni, hogy megáll az ész! Éppen az ebédemet fejeztem be, kortyolgattam a monitor előtt a remek kávémat (az irodai kávégép mindig faszányosat csinált, de amióta új van, elmondhatatlanul finom) és próbáltam bezárni egy gmail chat ablakot, ami valahogy beragadt a böngészőmben. Nos, egy idő után kiléptem, újraindítom, majd […]

Olyan megejtően valószínűtlen dolgok tudnak az emberrel történni, hogy megáll az ész! Éppen az ebédemet fejeztem be, kortyolgattam a monitor előtt a remek kávémat (az irodai kávégép mindig faszányosat csinált, de amióta új van, elmondhatatlanul finom) és próbáltam bezárni egy gmail chat ablakot, ami valahogy beragadt a böngészőmben. Nos, egy idő után kiléptem, újraindítom, majd ahogy visszalépek a Gmailbe egy meglepő vörös figyelmeztető üzenet fogad, valami olyasmivel, hogy valószínűleg feltörték az accountomat, mert valaki kínából lépett be a fiókomba. Kattintsak a linkre, és nézzem meg a belépések listázását.

Kinai hacker

Hát ez meglepett. Szóval jelszócserék és az egész hóbelevanc. Azt tudnám, hogy mi a fasz lehet érdekes egy kínainak az én fiókomban? Másrészről meg érthető, hogy a Google miért vonult ki Kínából.

Címkék: , ,

— 2001 óta írom ezt a blogot. Alkalmazott grafikusként, programozóként dolgozom és munkaidőn kívül a kislányommal és a feleségemmel töltöm az időmet. Megtaláltok a Twitteren (@oriandras) és a Facebookon is.