nemzeti dohanybolt design

Leng a Nemzeti Kasza

Te mivel foglalkozol? Most a munkahelyed neve elé tedd oda, hogy Nemzeti és kicsit merengj el, hogy ha így hívják majd Te dolgozhatsz-e még ott.

A mai napon a NAV elkezdett blokkolni hét weboldalt. Ilyen ebben az országban még nem volt mióta Internet létezik. Valószínűleg nem lesz az ügyből túl nagy felháborodás, hiszen hét darab külföldi sportfogadási portálról van szó.

Én is csak azért ültem ide a laptop elé, mert újra ugyanazt a vétkes mulasztást érzem a nemzetem részéről, amit az elmúlt közel 5 évben már nem egyszer elkövettünk: hagyjuk, hogy lengjen felettünk a kasza.

A Nemzeti Kasza.

Hagytuk a MAL-t, hagytuk a nyugdíjakat, a trafikokat, közműveket. A kasza lehet,  hogy lecsapott pár ismerős fejet, de nem a mienket, szóval ahelyett, hogy megálljt parancsoltunk volna inkább kicsit behúztuk a nyakunkat: elleng ez felettünk.

Még.

Ma Magyarország elkezdte cenzúrázni az Internetet is. Lesz itt még Nemzeti Tűzfal.

Nemzeti Élelmiszerbolt.

Nemzeti Kávézó.

Nemzeti Hobbibolt.

Nemzeti Fodrász.

Nemzeti Pizzás.

Nemzeti Mozivállalat.

Nemzeti Bármi, mert hagyjuk, hogy a Nemzeti Kasza tovább lengjen.

Címkék: ,

— 2001 óta írom ezt a blogot. Alkalmazott grafikusként, programozóként dolgozom és munkaidőn kívül a kislányommal és a feleségemmel töltöm az időmet. Megtaláltok a Twitteren (@oriandras) és a Facebookon is.

[…] szolgálod, építed, ami tudjuk hova vezet. Nézz el kicsit keletre, Ukrajna épp ezt nyögi. A kényelmességbe bele lehet dögleni, véleményem szerint épp ezt […]

2014-09-08 09:53:24

[…] nálunk ilyen jellegű szolidaritás nem igen létezik. Már 2014-ben búsongtam azon, hogy nem bírunk kiállni egymásért, hogy hagyjuk a Nemzeti Kaszát lengedezni. Szombaton újra […]

2016-10-10 13:42:26