Főzelékfaló az Alleeban

Tavaly írtam arról, hogy a XI. kerületi vendéglőkben milyen pofátlan menüket lehet kapni, ha egyáltalán lehet. Most az Allee kifőzdéit közül a Főzelékfalót teszteltük.

Szombaton játszóterezni voltunk Cilivel és Apu is eljött velünk, hogy az unokájával legyen kicsit. Úgy terveztük, hogy ebédre hazamegyünk, de Apu meghívott, hogy együnk együtt valamit. Hirtelen jött a dolog, Cili dél körül már fárad és aludni szokott, végül abban állapodtunk meg, hogy megnézzük mit kínálnak az Allee második szintjén a kifőzdék.

Rövid tipródás után a Főzelékfalót választottuk, nekem a Burger King vagy a kebabos kicsit szimpatikusabb volt, de nem akartam vacakolni a külön rendeléssel, beálltam a sorba.

Az étel

Ez egy adag étel a Főzelékfalóban, igazi műanyag garnitúrában szervirozva

Ez egy adag étel a Főzelékfalóban, igazi műanyag garnitúrában szervirozva

Sárgaborsó főzeléket kértem mellé egy sült csirkecombot. Kicsit aggódva tekintettem az ebéd elé, a Főzelékfalót kerülöm, mikor Budapestre költöztem többször próbálkoztam a Körtéren és a Moszkván is, de csalódás volt, rosszabb esetben botrány. Most a sárgaborsó főzelék finom volt, semmi panaszom nem lehet az ízére, a csirkém viszont egy gyenge hármasra teljesített. Összességében az ízével elégedett voltam, de nyugodtan adhattak volna többet a főzelékes csuporba, kicsit éhes maradtam miután felálltam az asztaltól.

Bár az étel rendben volt, a Főzelékfalóhoz nem fogok visszajárni, mert ár/érték arányban pénzkidobás. Önkiszolgáló étterem, ahol műanyag tányérból műanyag evőeszközökkel kell megbirkóznod a nem éppen omlós ételekkel. Minden műanyag evőeszköz gyártót betiltanék, a világ legostobább találmánya. Érdekes, hogy a régi önkiszolgáló éttermekben nem volt gond a porcelán edényből és fém evőeszközökből. Műanyagból enni tré, kellemetlen, nehézkes. A kés nem vág, a villa nem szúr.

Árában sem éri meg a Főzelékfaló, mert négy adagért 4500 forintot fizetett Apa. A négy adag tartalmazott három főzeléket, amiről már írtam, hogy alapvetően az elégnél kicsit kisebb adagot jelent. Köretként én a fent említett csirkecombot trancsíroztam szét, Zsófinak egy szelet rántott húsba tört bele a villája, Apu egy bélszínrolót és egy sajtos-zöldséges fasírtot evett (azt mondta felejthetőek voltak). Cili kapott rizst és egy szelet rántott húst. Ittunk egy almalevet, egy vizet és egy tonicot. Ez 4500 pénz, oké egy vendéglőnél olcsóbb, de nem is vendéglői a kiszolgálás. Ha belegondolsz, akkor a környékbeli menüs helyekhez képest nem olcsóbb az étel, de kevesebb.

Viszont ha elmész egy sarokkal távolabb, a Móricz sarkára, a Madárfészek kínaiba, akkor olcsóbban többet és emberibb ételt kapsz. Az elmúlt hónapokban többször hoztunk onnan ebédet, egyszer négy főre, levest és másodikat is, ami kompletten 2400 forintba került. Degeszre tömtük magunkat vele, a hús jó volt, az étel finom. Hazahoztuk, így a felszolgálás elmaradt, de a Madárfészekben a műanyag tálcádra porcelán edényt teszel és fém evőeszközökkel ehetsz, az asztalon terítő is van.

Címkék:

— 2001 óta írom ezt a blogot. Alkalmazott grafikusként, programozóként dolgozom és munkaidőn kívül a kislányommal és a feleségemmel töltöm az időmet. Megtaláltok a Twitteren (@oriandras) és a Facebookon is.