WordPress-Android

4color sablon, mobil verzióval

Megtanultam végre mobil-netes designt készíteni?

Jó háromnegyed éve volt, hogy a HTML5 – Whats new here? nevezetű sablont ráhúztam a blogra. Azóta jött még kettő sablon, mindegyik html5 és css3 tanulmányok folyamodványa képpen.

Szegény blog amióta létezik a próbabábú szerepét tölti be nálam. Nyár óta próbálok értelmes mobil verziós sablont létrehozni, de valahol mindig megcsúsztam vele, hát most végre, ha nem is 100%-ban, de már élvezhetően sikerült prezentálnom egy külalakot, ami mobilon, táblagépeken és monitorokon is jól mutat.

A folyamatban nagy segítségemre volt a net, (és itt emlékeznék meg arról, hogy én is elítélem ha törvényileg szeretnék szabályozni, mert a legjobb benne a szabadság, és ezt ne korlátozzuk) és nagy ellenlábasom volt a lányom, aki mindig pont olyankor sírt fel, amikor úgy éreztem, hogy áttörés előtt állok. Valójában nem így volt, de remekül ki tud siklatni a gondolatmenetemből. :)

Ha már ilyen lendületben vagyok, akkor hadd említsem meg főnökömet is, aki az irodán kívül is elérte, hogy szövegtörzsnek paddingot mindenképp adjak, igaz, hogy ezzel rengeteg extra melót és számolást varr a nyakamba. Szörnyű.

[poll id=”4″]

A sablon nincs tesztelve olyan böngészőkkel, amik nem igazán frissek. A böngészőnek html 5 kompatibilisnek kell lennie, de sok helyen rugalmas kompromisszumokat hoztam, hogy pár éves verziók is azért megközelítőleg azt hozzák, amit kell. (Navot, asideot és sectiont divként értelmeztem, hgroup nincs, satöbbi…)

4color wordpress template

4color wordpress template

A sablon mobil verziója egy Samsung Minin lett tesztelve, ahol bizony vannak bajok a szélesség állítgatással, és aki még egyszer leírja a neten, hogy a viewport beállítás megoldja a problémát, az szarjon sünt. Mindezek ellenére a szövegek olvashatóak, nem kell jobbra-balra scrollozni, és ha arab vagy, akkor jobbról balra jelennek meg, aminek sok értelme nincs, de legalább ilyet is csináltam egyszer. Szóval örömmel vennék minden észrevételt mobil és monitor verzióról is, hiba esetén böngésző, felbontás is kéne, mobil esetén böngésző és telefon típus, tablet esetén meg fogalmam nincs, de én is akarok egyet!

Címkék: , , ,

— 2001 óta írom ezt a blogot. Alkalmazott grafikusként, programozóként dolgozom és munkaidőn kívül a kislányommal és a feleségemmel töltöm az időmet. Megtaláltok a Twitteren (@oriandras) és a Facebookon is.