Halálfej keresztcsontokkal

Másfél nap kimaradás

avagy hogyan töröltem ki a blogot az éterből

Tegnap reggel nekiláttam az egyik éppen futó magán melómnak. Egy régi drupal honlapot kell wordpressesíteni meg felturbózni. Ilyen esetekben a régi tartalom átvitele, megőrzése az egyik legszarabb feladat.

No hát ez most is így volt. Mivel a jelenlegi tárhelyen a rendszergazdák nemvoltak hajlandóak egy napra egy tiszta adatbázist adni, ezért a sajátomon kellett dolgoznom. Megnéztem a céges honlapét, az úgyis éppen csak egy statikus oldal, gondoltam az ő adatbázisa jó lesz nekem. Szóval nyomtam egy kukát rá.

A feladatomat profin elvégeztem, este a választási eredmények miatt akartam egy kommentet írni ide, a blogba, erre látom, hogy nincs. Igazi facepalm pillanat volt: a blog is a céges adatbázisból futott. Na, mindenesetre a mentésből sikerült ma délre visazhozni az éterbe. Igaz egy egész nap, no meg egy fél kimaradt, de legalább megmaradt.

Tanulságos eset volt. :)

— 2001 óta írom ezt a blogot. Alkalmazott grafikusként, programozóként dolgozom és munkaidőn kívül a kislányommal és a feleségemmel töltöm az időmet. Megtaláltok a Twitteren (@oriandras) és a Facebookon is.