Titanic 3D

Pénteken – asszem – megnéztük a Titanicról készült 3D-s mozit. A Titanic, mint téma érdekes, a 3D mozi új élmény, ebben a kettőben nem is csalódtam. Csak a filmben.

20090609-titanic.jpg

Pénteken – asszem – megnéztük a Titanicról készült 3D-s mozit. A Titanic, mint téma érdekes, a 3D mozi új élmény, ebben a kettőben nem is csalódtam. Csak a filmben.

Azt hiszem, hogy összességében ez egy borzasztó öncélú film volt. Azért csinálták, mert meg lehet már csinálni. 45 perc körüli játékidő, és hát elvileg ilyen dokumentumfilmet akartak csinálni belőle, de valahogy eltévesztették a házszámot. Rengeteg 3D trükkfelvétel volt, meg kép a képben opció, és valahogy ezt mindig úgy csinálták meg, hogy az érdekesebb képek voltak a háttérben, elől meg két kis ablakban valami moszatok lengedeztek rozsdás fémeken.
Viszont nem igazán tudtunk meg semmit a Titanicról és a történetéről. Az látszott a képekből, hogy kibaszott nagy volt. Az is látszott, hogy minden luxussal el volt látva. A film negyedében valami ólomablakokra élvezett a narrátor. Szép persze, dehát sokkal érdekesebb dolgokat és információkat kéne közölni a Titanicról, ha már dokumentum filmet forgatunk róla. Ugyanis amit megtudhattunk az az volt, hogy:

-Oh, my God! The Titanic!

És semmi többet. Bemutatták név szerint a csapatot, aztán ejtették a témát. Elkezdtek a robotokról beszélni, amivel víz alatti felvételeket csináltak, majd ejtették a témát. Néha nekiláttak az utasokról vagy a hajóról beszélni, de aztán inkább elcsodálkoztak, hogy itt lebegek a Titanic felett és ez milyen fasza és csodás érzés, hihetetlen… Nevetséges volt.

A látvány viszont nagyon rendben volt, jobban jártunk volna ha beraknak valami lágy zenét és alávágják a képeket. Ja meg ha kissé hanyagolták volna a reprodukciókat. Ugyanis a film egy része azért volt – állítólag – nagyszerű, mert most sikerült szépen bemenni valami robotkamerákkal az első osztály étkezőjébe. Ezt gyorsan rekonstruálták, amit úgy csináltak meg, mint a Tomb Raider 2 textúráit. Kicsit avittas volt, na. Mondjuk a célnak megfelelt, csak úgy kilógott a filmből…

Szóval nem tudom mit mondjak róla, tök érdekes volt a 3D-s látvány, a Titanic mindig megdöbbentő, de ez a film ettől a kettőtől még csak alulról veszi a közepest. A legmélyebb benyomás amit tett az emberre, hogy egy egyszerű pénzkidobásról van szó.

Címkék:

— 2001 óta írom ezt a blogot. Alkalmazott grafikusként, programozóként dolgozom és munkaidőn kívül a kislányommal és a feleségemmel töltöm az időmet. Megtaláltok a Twitteren (@oriandras) és a Facebookon is.

Haha, hasraesés? xD

2009-06-10 10:06:07