Secret Window

Kíváncsi lennék Pumpkin véleményére ezzel a filmmel kapcsolatban, dehát azt már nem tudhatjuk meg. Jó lenne ha legalább egy moziblogot újra szerkesztene.

Szögezzük le előre, nekem tetszett. Nem ismerem – sajnos – az eredeti Stephen King (István Király, de rossz) regényt, vagy novellát, de az biztos, hogy az ő írásainak a hangulatát, na meg a sablonját is, remekül visszaadta a film. Volt benne szójáték (Shooter, Shoot Her), mint a Ragyogás Kellögem-je (Megöllek), alkotói válságba került (thriller/horror) író, nem mindennapi rendőr, tóparti ház. Igazi StephenKing turmix.

Johnny Depp meg remekül játszott. Az az igazság, hogy ez a faszi a leggyengébb szereppel is sikeresen bír felhúzni filmeket. Ezt például nagyon sikerült neki. Igaz, hogy a felénél már ráéreztem, mi lesz a vége, de ez nem a film hibája, inkább az enyém, túl sok Stephen Kinget olvastam már, és ugyanabba folyóba nem szokott kétszer lépni, de nagyon hasonlóba igen. Gondolj csak az Álomcsapdára, ami nem semmi mixe a Rémkoppantóknak és az Alien sorozatnak.

A film nem volt hatásvadász, mellőzte a nagyon durván kegyetlen momentumokat. Ok, van csavarhúzó a fejben, de ez szinte az egyetlen. Kellemesen visszafogott darab, néhány elvarratlan szállal. Kellemes esti szórakozás, Kedves Olvasó, egy kis kukoricával meg colával.

Címkék: , ,

— 2001 óta írom ezt a blogot. Alkalmazott grafikusként, programozóként dolgozom és munkaidőn kívül a kislányommal és a feleségemmel töltöm az időmet. Megtaláltok a Twitteren (@oriandras) és a Facebookon is.