A meglepetés ereje

Mitől működik a megosztás a Facebookon?

A legsikeresebb Facebookos tevékenységem a VMC hivatalos oldala, ahol eltökéltem, hogy nem vetek be semmi blackhat módszert, hagyom, hogy nőjön magától. Most 440 körül van a követők száma, ami nagyon jó eredmény, figyelembe véve a fizetőképes közönséget.

Szoktam én próbálkozni mindennel, hogy a viral reach mutató nagy legyen, és olyan 200-400 között szokott lengeni a mutató. Az elmúlt lassan egy év folyamán azonban kétszer volt, hogy 700 fölé ugrott a számláló, és egyszer sem készültem rá.

Mind a két esetben egy képet osztottak tovább, nézegettek, likeoltak. Olyan nagyon még csak nem is kötődik egyik kép se szorosan a témához, oké vasút, de egyik sem modell. Mindkettő úgy volt bedobva, hogy gyorsan kellett valamit nap végén ütemezni.

Az egyik egy vicces(?) kép volt, egy elferdült vágányról. Éppen vasútmodell kiállítás volt szombaton Perkátán, én uborkaszezonra számítottam ezért ütemeztem ezt a fotót. Bejött.

A másikat a Pinterest fiókunkból másoltam át, és pénteken az iroda zárás előtt toltam ki. Ez még az előzőnél is gyengébb fotó szerintem, de megverte még a Perkátás fotót is.

Vonat az éjszakában

Vonat az éjszakában, ez kell a népnek!

És akkor itt ülök, nézek ki bután a fejemből, hogy miért. Nem volt hozzájuk szöveg, vagy csak minimális, nem hívott fel semmire, helykitöltő nullának volt szánva és ez, ez tetszett az embereknek. Ide nekem egy SEM gurut, aki ezt megmagyarázza!

Címkék: ,

— 2001 óta írom ezt a blogot. Alkalmazott grafikusként, programozóként dolgozom és munkaidőn kívül a kislányommal és a feleségemmel töltöm az időmet. Megtaláltok a Twitteren (@oriandras) és a Facebookon is.