Schiffer András | forrás: internet

A rántotthús mellől

Schiffer Anna megfedte az unokaöccsét.

Vannak pillanatok, mikor úgy érzem, hogy a blogom eredetileg kitalált kategóriái kevesek. Ennek a cikknek legszívesebben a vicc, netán a magyar ugar kategóriát kéne viselnie, az, hogy végül közélet lett belőle egyrészt kényszer, másfelől szomorú. Mert mi is történt voltaképpen? A nagynéni nem ért egyet politikailag az unokaöccsével és a jó fiú családi érzéseire apellálva megfedi. Megannyian átéltünk már hasonlót, a vasárnapi ebédnél a második rántott hús előtt egy túlbuzgó rokon villával hadonászva elmondja, hogy bezzeg a nagyapád ha ezt tudná…

A probléma ott van, hogy Schiffer néni ezt a nagy nyilvánosság előtt művelte. Félreértés ne essék, szíve joga neki, még csak nem is Andrist égeti ezzel, hanem enmagát, elvileg szabad országban élünk: tegye.

Amit nem értek a sztoriban az a portál, aki leközölte a levelet. Galamus csoport. Vajon ők az elsők voltak akik megkapták ezt a… pamflettet? Vagy Anna néni küldött egy nagy kör e-mailt, a nol-tól az mno-ig mindenkinek, aztáán a galamus volt az első, aki publikálta?

Lehet, hogy azért, mert mások ezt nem is vették volna komolyan? Mert ilyen esetben sokkal profibb másodiknak közölni, egy szaftos politikai pletykát hülyeséget?

Roszindulat csöpög idegépelt szavaimból, és az egész ennyit se érne meg, de milyen kellemes kis elcsámcsognivaló ez így ebéd közben.

Kiváncsi leszek, hogy a következő családi ebédnél Andris és Anna majd hogy kezelik a dolgot. Úriemberekként közönyös hallgatásba merülve adják tovább a céklás tálkát, vagy komoly szavak és nehéz tekintetek esnek majd?

Remélem Anna néni erről is informál majd minket, a többi tízmilliót, mert érdeklődve várjuk. Jobb lesz, mint a szomszédok!

Címkék: , , ,

— 2001 óta írom ezt a blogot. Alkalmazott grafikusként, programozóként dolgozom és munkaidőn kívül a kislányommal és a feleségemmel töltöm az időmet. Megtaláltok a Twitteren (@oriandras) és a Facebookon is.