A bányászbéka segge

Egy Bajusz Ferenc nevű rendőr őrnagy beszólt a Facebookon keresztül Orbán Viktornak. (Gondolom ő lehet, mert van rendőrségi ismerőse.) Nehezményezi, hogy a Terrorelhárító Központ (továbbiakban TEK) kapja a pénzt és nem a rendőrség. Isten látja lelkemet ez a TEK már alapításakor valami “játszási” dolognak tűnt nekem, de azért az elmúlt időszak igazán eredményes bűnüldözői akciói […]

Egy Bajusz Ferenc nevű rendőr őrnagy beszólt a Facebookon keresztül Orbán Viktornak. (Gondolom ő lehet, mert van rendőrségi ismerőse.)

Nehezményezi, hogy a Terrorelhárító Központ (továbbiakban TEK) kapja a pénzt és nem a rendőrség.

Isten látja lelkemet ez a TEK már alapításakor valami “játszási” dolognak tűnt nekem, de azért az elmúlt időszak igazán eredményes bűnüldözői akciói hozzájuk fűződnek. Elképzelésem sincs mi lehet a titkuk, lehet, hogy tényleg Jack Bauernek képzelik magukat a 24-ből mind egy szálig és azt meg tudjuk, hogy nincs olyan ügy, amit Jack meg ne oldana, de nekem az a gyanús, hogy ezek lelkesek. tényleg érdekli őket  a munka, nem mellesleg meg is fizetik érte őket.

Jutalmazva, ösztönözve vagynak.

A rendőrség sose kapott elég pénzt, legalábbis a rendőrök szerint, de sose nem is volt eredményes. Nekem nem sok dolgom volt velük, de egyszer láttam olyat, hogy valamit flottul megoldottak, még kisiskolásként elhagytam a diák igazolványomat, jött két fakabát, becsöngetett, visszaadta, mosolygott. Azóta én eredményt nem láttam tőlük, pedig volt a környezetemben betörés, autólopás, olyan dolgok amikor szolgálniuk és védeniük illenék.

Lehet, hogy a TEK-et át kéne nevezni Rendőrségnek és megoldódnának a gondok.

A sztori épp ezért nehéz. A rendőrség szerintem szar. A TEKről nem tudunk sokat, eddig ügyes, de mintha nem a saját dolgukat végeznék. Az állam feladata lenne, hogy a rendőrséget fizesse, normálisan a mi adónkból, de várja is el az eredményességet. Én elvárnám, mint adófizető, csak nincs beleszólásom.

Az a baj, hogy a jelenlegi kormány szereti elengedni a feladatait. Nem szereti fenntartani a rendet például, hagyja, hogy a nácik masírozzanak falvak utcáin és terrorizálják a népeket. Ami nem érdekli az nincs számára. És ez az ami a bányászbéka seggénél is mélyebb perspektíva…

Címkék: ,

— 2001 óta írom ezt a blogot. Alkalmazott grafikusként, programozóként dolgozom és munkaidőn kívül a kislányommal és a feleségemmel töltöm az időmet. Megtaláltok a Twitteren (@oriandras) és a Facebookon is.