Mük nem vogymuk

Bár egyesek szerint az LMP az új alternatíva a megújuló liberális-baloldali értékrendűeknek én ezt azért a jelen helyzetben vitatnám. Az LMP egy nagyon nagyon halvány valami. Sose hallani róla igazán mikor fontos témák merülnek fel. Biztos reflektálnak, hisz a honlapjuk tele van beadványokkal, tervekkel, parlamenti cuccokkal, de mégis ezt nem kommunikálják jól kifelé. Amatőrök. Biztos […]

Bár egyesek szerint az LMP az új alternatíva a megújuló liberális-baloldali értékrendűeknek én ezt azért a jelen helyzetben vitatnám.

Az LMP egy nagyon nagyon halvány valami. Sose hallani róla igazán mikor fontos témák merülnek fel. Biztos reflektálnak, hisz a honlapjuk tele van beadványokkal, tervekkel, parlamenti cuccokkal, de mégis ezt nem kommunikálják jól kifelé. Amatőrök.

Biztos jól jött nekik ez az amatőrizmus a kapányban, hasonlóan az egykori Fideszhez az ártatlan fiatal imázs a választási küszöb fölé juttatta őket, de a Fidesz anno megértette, hogy miután ez megvan profivá kell válni. Mára ők az öreg dörzsölt politikus-cápák, az LMP töketlenkedése nem ígér ilyesmit: maradtak kishalak. Az olyanok meg nem soká maradnak meg a cápák közelében.

Sokkal profibb a Jobbik, akik tudatosan gründolnak médiafelületeket, újságot, honlapokat, mindig benne vannak a hírekben valami olyasmivel, amire felkapod a fejedet.

Az LMP ezt nem meri. Fél, hogy ha megmutatná az arcát az annyira hasonlítana az MSZPre és kis mértékben az SZDSZre, hogy meghalna tőle. Mert az LMP egy valamit tud elmondani, hogy ő mi nem. Nem MSZP, nem SZDSZ nem jobbos, nem balos, nem liberális: egy semmi. Talán a Zöldséget merték felvállalni egyedül.

Csuda.

Úgy pedig nem lehet értelmesen építkezni ha csak elhatárolódunk mindentől. Főleg egy olyan helyzetben, amikor az összefogásnak nagy szerepe lenne a politikai túlélésben, sőt, merek nagyot mondani (ilyen idők ezek) a magyar demokrácia túlélésében. Az LMP egy langyos pocsolya, inkább kiszárad, minthogy kiöntsön.

Nagyon érdekes volt ősz elején, mikor a Kétfarkú Kutyáknak gyűjtöttem a kopogtatócédulákat a Móriczon nem messze volt tőlünk az LMP standja. Néha odajöttek, dumáltak, röhögtek, aztán egyik este már összeraktuk a standot és már ők is beszedelőzködtek, de csak támasztottuk az aluljáró korlátját és mesélték, hogy micsoda kiüresedés van az LMPben. Hogy a nagy parlamenti bejutás után a dolog helyből darabolódott, rengetegen inaktívba mentek, eltűnt a háttere a pártnak. A srác akivel dumáltam azt mondta, hogy 2 év múlva gyakorlatilag nem lesz más benn csak az a pár arc, aki még fizetést kap a parlamentben. Egy aktivista mondta ezt, nem ellenlábas.  Kiábrándultság volt benne.

Hát mindezt végiggondolva nem lenne kár érte. Egy semmilyen szerveződés, amit ugyanúgy a kiábrándulás lökött fel a csúcsra, mint a Jobbikot és a Fidesz kétharmados győzelmét. Mondjuk ha összekapnák magukat és létrehoznának egy valódi, ideológiával és a megfelelő politikai korrumpáltsággal átitatott pártot belőle az jó lenne.

Igen, kell az a korrupció bizonyos mértékig, mert az mozgatja a politikát.

Na akkor jöhetne az az esély, amiről a Véleményvezér is írt.

Jó lenne egy zöld baloldal. Akik össze tudnának kapaszkodni egy Szocdemé váló MSZP-vel, sőt esetleg magukkal rángathatnának egy liberális-értelmiségi pártot is harmadiknak. Ezzel már lehetne mit kezdeni.

De ehhez ki kell lépni a mik nem vagyunk attitűdből és azt magyarázni, hogy mik szeretnénk lenni. Mert azt, hogy most mik mindenki tudja: súlytalan senkik.

Egy eséllyel!

Címkék: , , , ,

— 2001 óta írom ezt a blogot. Alkalmazott grafikusként, programozóként dolgozom és munkaidőn kívül a kislányommal és a feleségemmel töltöm az időmet. Megtaláltok a Twitteren (@oriandras) és a Facebookon is.

[...] hogy lehet más) és hajlandó volt az MSZP mellé állni. Nagyon boldog vagyok, hisz legalább egy éve ezért ostorozom őket a blogon, hogy a minimális kooperációra se voltak hajlandóak. A szememben [...]

2012-01-03 08:37:21

[...] hogy lehet más) és hajlandó volt az MSZP mellé állni. Nagyon boldog vagyok, hisz legalább egy éve ezért ostorozom őket a blogon, hogy a minimális kooperációra se voltak hajlandóak. A szememben [...]

2012-08-23 12:11:00

[...] én nem írom le még egyszer, megtettem már, ma is azt gondolom, mint akkor, elolvashatod itt: Mük, nem vogymuk. Ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy már nem látom az ott, az utolsó mondatban írt [...]

2012-08-23 12:18:16