Éjszakai randalírozók a Hősök terén

Hát hosszú esténk volt. Na jó, kezdem az elejéről, nézzétek el nekem ha netán csapongóbb lennék a szokásosnál is nem vagyok még teljesen önmagam.

esti fények, esti fények
bemegyek, bemegyek körülnézek
bent párás a levegő, semmi szél
de szikrázik és dörög az ég
esti fényre összegyűl
megérkezik, lemegy és elvegyül
sok fiatal, magányos, vidám ember
otthon maradni egyikük sem mer

Szóval meló után átbattyogtam a Pingvinbe, oda volt megbeszélve a Plutó koncert előtti iszogatás, úgyis rég láttuk így egymást. B kartárs már ott várt, majd befutott Z kartársné, a friss munkavállaló és az új munkahelyi történeteivel szórakoztatott minket. Közben lassan beesett a férje is, meg Koszti barátunk. Ettünk ilyen rántott sajtokat meg ittunk mindenféle fröccsöket, lévén, hogy kissé meleg az időjárás. A külső páratartalmat egy belsővel kívántunk egyensúlyozni, na. Mikor két órával és négy nagyfröccsel később kifordultunk az ajtón és elbúcsúztunk Z kartárséktól, úgy éreztem, hogy egy bizonyos kellemes bódultság uralkodott el rajtam.

Komolyabb megrázkódtatások nélkül bumliztunk el a Kertem nevű objektumig. Ott Méhecske és a kolléganője vártak, további fröccsök kerültek beépítésre, lévén, hogy a külső páratartalom riogatott, villámlás meg randa felhők formájában. De ez egy boldog történet, senki ne aggódjon.

A Plútó nagyon jól játszott. Ugyan nem mentünk a színpad elé vidulni, hanem különböző fröccsös poharakat dédelgettünk, meg valami Vilmos is volt közben, buzgón gajdoltam a dalokat, beszélgettünk, jó volt. Kellemes, hangulatos estének tűnt. Nem akaródzott félbeszakítani egyikünknek sem. Így mikor a zenekar abbahagyta odamentem venni új Plutó CD-t, sajna nem tudtak visszaadni a 10 ezresből, fel kellett váltani, hát ittunk még egy kört. A CD-re reggel nagyon rácsodálkoztam, lévén, hogy már letöltöttem, és meg nem tudnám hamarjában mondani, hogy minek vettem meg, de legalább támogattam a Plútót, ami szerintem nem pénz kidobás.

Szerintem éjfél körül lehetett, hogy végül rászántuk magunkat a távozásra. Nem voltunk biztosak abban, hogy miként fogunk hazajutni. Nekem kb. ekkortájt kezdett kicsit tisztulni a fejem. (Érthetetlen, hogy mitől.) A többiek mindenképp az örökzöld “Pisztráng“-ot akarták énekelni, majd gyors bakugrással váltottak az örök favorit “Különös éjszaka volt“-ra, és így tovább. Készültek mobiltelefonos videók, ahogy Árpád apánk szobra alatt összekapaszkodva gajdolnak. Közben megfenyegettek, hogy kibeleznek ha felteszem a Facebookra, rettegek.

Egy éjszakai járattal eljutottunk a  Deákig, ott B kartárs és Méhecske fura dolgokat véltek felfedezni valami aluljáróban. A legegyszerűbbnek egy taxi látszott, és mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a mobil taxit, vagy hogy hívják, nagyon olcsón hazafuvarozott minket.

B kartárs nálunk aludt, már annyit amennyi az éjszakából még megmaradt. Reggel törődöttnek és enerváltnak tűntek mindketten. Most SQL adatbázist kéne összebuherálnom valami php scripttel. A legalapvetőbb és rutin gyakorlatok se mennek igazán. És még 6 hosszú óra mire felállhatok méltósággal.

Címkék: , ,

— 2001 óta írom ezt a blogot. Alkalmazott grafikusként, programozóként dolgozom és munkaidőn kívül a kislányommal és a feleségemmel töltöm az időmet. Megtaláltok a Twitteren (@oriandras) és a Facebookon is.