Liga tüntetés

Suckszervezet

Pár posttal lejjebb arról értekeztem, hogy a jelenlegi kormányfelállásnak a potenciálisan legnagyobb ellensége maga kormánypárt. Ezt tartom ma is, ám az való igaz, hogy a maszop akkor szokott farkat behúzva vinnyogva elrohanni az első sorba küldött emberei háta mögül mikor csúnyán néznek rá. Mert a rossz sajtót azt nem szeretik, igazi pacifisták, szeresse mindenki egymást, főleg őket, akkor jó.

20090425-ligatuntetes.jpg

Nos, kiváncsi leszek, hogy miután azok, akiknek a civil társadalomból a leginkább racionálisan kéne gondolkozniuk is eladják magukat a populizmus rövid távon sikerrel kecsegtető kenyeréért nekilátnak durcizni, a kormánypárt vajh mennyire szarja össze magát.

Mert a LIGA szakszervezeti izé… tömörülés által bejelentett sztrájk két dologból érdemes arra, hogy az ember klaviatúrát ragadjon, az elsővel, hogy mennyire fog szűkölni tőle a kommancs gárda nem vesztegetnék sok szót. Fog. Talán lesz valaki aki szájkosarat rak a szájukra, de már halkan nyüszítenek.

A másik, ami ennél sokkal elkeserítőbb, hogy mennyire beteg a magyar civil szféra. A lényege a szakszervezetnek a munkások érdekvédelme lenne, és a LIGA most épp a munkások ellen dolgozik. Persze így nagyobb a népszerűsége, most. Ha célt érnek el, akkor ez 1-2 éven belül visszaüt, dehát előre gondolkodni olyan luxus, amit kies honunkban kevesen engedhetnek meg maguknak.

Mert mit akar a LIGA?

Hát azt, hogy ne legyen változás. Minden maradjon úgy, ahogy volt, akkor majd minden rendben lesz. Persze van egy programjuk, legalábbis a hirdetményükben az áll, de ennél több említés nem esik róla. Vajon – és ezt most komolyan kérdem – átadták-é ezt a programot a kormánynak? Vajon ugráltak-é vele az elmúlt 6-8 évben, hogy baszáj van skacok, ne aztat csináljuk, hogy megyünk a fal felé, hanem itten-e eztet. Mert én nemigen emlékszem rá, bár meglehet ez az én hiányosságom.

A LIGA árulója a tagságának, mert eladja az állásukat, a jövőjüket, meg még a tagság gyerekeiét is. Mennyivel jobb lesz megannyi tönkrement, bedölt hiteles, utcára és/vagy nyomorba került munkavállaló. Mert Magyarhonban hiányzik mindaz, ami a társadalmat racionálisan irányítaná, és elsősorban a komoly szakszervezetek.

Testületileg megvannak, de a munkavállalók nagy része bojkotálja őket, a szakszervezet meg csak a tagjaiból él. Ha kevés a tag, akkor máshová nyúl, ezért van a csúf politikai összefonódás, a természetes ellenséggel. Ami egy vicc.

Gratuláljunk, remélem mind elbuknak. Bár fáj ezt kivánni…

Címkék: ,

— 2001 óta írom ezt a blogot. Alkalmazott grafikusként, programozóként dolgozom és munkaidőn kívül a kislányommal és a feleségemmel töltöm az időmet. Megtaláltok a Twitteren (@oriandras) és a Facebookon is.