Kiscsillag – ZP

Pénteken, az esőre álló idő ellenére kinéztünk a Zöld Pardonba meghallgatni a világhírű Kiscsillag zenekart. Elöljáróban ennyit: jó volt. Énnekem ez asszem a második Kiscsillag koncertem, eredetileg nem igen hittem a zenekarban, azt hittem a Kispál mellett ez nem fér bele, és úgy tűnik igazam lett, a Kispál haldoklik, ez meg virul. Ez ugye a […]

Pénteken, az esőre álló idő ellenére kinéztünk a Zöld Pardonba meghallgatni a világhírű Kiscsillag zenekart. Elöljáróban ennyit: jó volt.

Énnekem ez asszem a második Kiscsillag koncertem, eredetileg nem igen hittem a zenekarban, azt hittem a Kispál mellett ez nem fér bele, és úgy tűnik igazam lett, a Kispál haldoklik, ez meg virul. Ez ugye a második lemezbemutató koncertsorozathoz kapcsolódó esemény volt, és könnyebben megy el az ember ha csak 300 Ft-ot gombolnak le érte. Éljen a ZP.

Amúgy a ZP is jól megváltozott az elmúlt évek során, hol van már az a nyakig a porban ugrálunk hely? A sör viszont még mindig ugyanolyan fos, miközben a vizezett Aranyfácánt kortyolgattam nosztalgiával gondoltam a tavalyi ZP nyitó koncertre, amin B kartárssal szídtuk az italt. Szóvala  ZP mára egy kellemes kis lugas lett, élőzenével és ha jól hallottam, akkor engedély nélküli területfoglalásokkal. :D Meg kell, hogy mondjam, ha épp nem táncolok én szívesen aláírtam volna a peticiót hogy ne szüntessék be , mert fontos az ilyen kiülős szórakozó hely a városban. Akit meg zavar az költözzön tanyára, ott élvezheti a csendet (vagy szívjon gázt).

De elkalandoztam. A koncertet, bármilyen meglepő is, alig negyed órás csúszással kezdték, és kellemes kis bólogatós esemény volt. Én végig rugóztam az egészet Ecsémmel, meg egy ideig Kosztival, és nagyon jól mulattam, de meg kell vallanom végig az volt az érzésem, hogy kicsit lassabbak a számok, mint a lemezeken. Pluszban halk volt, gondolom ezt a ZP ellen irányuló támadásoknak kell betudni, nem ordíttathatják a zenét. Szóval a tömeg éneklése néha jobban hallatszott, minta  Lovasié, de ez belefér.

Az új számok már az albumon is nagyon tetszettek, érdekes volt őket élőben hallgatni, a hangulat meg olyan 8-10 évvel ezelötti Kispál és  a Borz koncertekre emlékeztetett, amiket én nagyon szerettem. Volt ökörködés a színpadon, meg jó zenék… jól szórakoztunk, és még meg se áztunk.