Milla tüntetés - 2012 mácius 15.

Milla Update

Koratavaszi áltüntetések Budapesten

Szép nap volt a mai, olyan balzsamos tavaszi idő, amikor jól esett járni egyet az ebéd után. Bandi barátommal és bájos barátnőjével tettünk egy kört a városban, a Szabad sajtó útján kezdtük a Milla tüntetésén, aztán átsétáltunk a Gödör mellé a Jobbik előadására, majd megnéztük a Kossuth térről szállingózó tömeget is.

Kellemesen kifáradtam, mire hazaértem és elégedetten nyúltam el a kanapén. Igen, nem történt ma semmi.

Illetve ez nem igaz. Történt valami, egy jelentős nemzeti ünnepet feláldozott a politika és a civil szféra az egyéni faszoskodás oltárán. Március 15. az egyik legnagyszerűbb magyar ünnep, nagy és dicső dolgok kezdetét jelzi, valódi szabadságvágyát egy ettől rendszeresen megfosztott nemzetnek, mindenki aki ma színpadot bérelt leszerepelt, mint méltó ünneplő.

És mint politikus is.

Az, hogy ennyien kimentek az utcára ma király dolog. Jó idő volt, jól esett a mozgás, mindenki könnyen ment a hozzá hasonlóan gondolkodóak performanszára. Persze akkor is elmentek volna, nagyrészt, ha esik, netán hideg van. Ezek az emberek, mind, bizonyították ezt már a Milla és a jelenlegi kormány színeiben is.

Mégis, azt gondolom a napot Orbánék vitték el. A kormány által rendezett nemzeti ünnep roadshow a Vártól a Kossuth térig tartalommal megtöltött, előre kigondolt célt szolgáló rendezvény sorozat volt. A Milla tüntetése semmit nem ért el. Azon voltunk a legtovább, meghallgattuk a cigány önkormányzati képviselőnőt, a Hallgatói önkormányzatos csajt, Kulkáékat, ahogy vérgagyi díjátadót tartanak, hálisten Dopemanről lemaradtunk. És úgy éreztem, hogy tavaly vagyok.

Semmi új nem történt. Semmi nem változott. Semmi alternatívát nem bírtak nyújtani.

A jelenlétük céltalan, okafogyott és nevetséges volt.

Nem, ez nem igaz. Rávettek sokezer embert, hogy egy vidám koratavaszi napon sétáljon egyet a fővárosban. Norbi irigykedhet.

___________________

update:

Címkék: , ,

— 2001 óta írom ezt a blogot. Alkalmazott grafikusként, programozóként dolgozom és munkaidőn kívül a kislányommal és a feleségemmel töltöm az időmet. Megtaláltok a Twitteren (@oriandras) és a Facebookon is.

[…] volt március 15., ami az egyik legszebb nemzeti ünnepünk kéne hogy legyen. Évek óta már nem arról szól, amiről kéne neki: Jókai és Petőfi életének legnagyobb napjáról, ami egyben ennek a […]

2014-03-16 18:18:54